İran’ın egemenliği hakkında her türlü görüş belirtmek kabul edilemez

  • 04 Kasım 2015
  • 964 kez görüntülendi.
İran’ın egemenliği hakkında her türlü görüş belirtmek kabul edilemez

İran İslam cumhuriyeti Dışişleri bakanlığı, Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Genel Sekreterinin İran topraklarının egemenliği ile ilgili görüş belirtmesinin kabul edilemez olduğunu bildirdi.

İRNA’ya açıklamada bulunan dışişleri bakanlığı yetkilisi Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Abdullatif bin Raşid ez-Zayani’nin Fars körfezinde İran’a ait üç adayla ilgili açıklamasına sert tepki göstererek, bu açıklamanın kesinlikle kabul edilemez olduğunu ve Arap yetkililerin siyasi oyunlara alet olmamaya dikkat etmeleri  gerektiğini söyledi.

Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Abdullatif bin Raşid ez-Zayani geçtiğimiz Pazartesi günü Arapça uydu kanallarına yaptığı açıklamada, BAE’nin Fars körfezinde yer alan büyük ve küçük Tonb ve Ebu Musa adası mülkiyetine sahip olduğu yolunda bu ülke yetkililerinin iddiasını tekrarlamıştı.

İran İslam cumhuriyeti sürekli olarak bu üç adanın İran topraklarının kopmaz bir parçası olduğunu vurgulamış ve bu konudaki yanlışlıkların giderilmesi meselesini BAE yetkilileri ile görüşmeye hazır olduğunu bildirmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.