İran’ın gaz ihracatı günlük 42 milyon metre küpe ulaştı

  • 23 Ağustos 2017
  • 1.034 kez görüntülendi.
İran’ın gaz ihracatı günlük 42 milyon metre küpe ulaştı

İran İslam Cumhuriyeti Petrol Bakan Yardımcısı Hamidrıza Iraki , Irak’a gaz ihracının başlamasıyla İran’ın gaz ihracatı günlük 42 milyon metre küpe ulaştığını bildirdi.

Iraki yaptığı açıklamada, Irak’a gaz ihracatının 11. Hükümetin ihracatın artması için stratejik programlarından biri olduğunu belirtti.

İhracatın gerçekleşmesi için İran’ın uzun zamandan beri kendi topraklarındaki kısımları tamamladığını ve Irak’ın hazırlıklarının tamamlanmasını beklediğini ifade eden Iraki, Bağdat hükümetinin de hazırlanması ile ihracatın başladığını söyledi.

Iraki Komşu ülkelere ihracatın planlamalar çerçevesinde devam edeceğini ve anlaşmalar çerçevesinde ihracat miktarı ve hedef piyasalarında zamanla artacağını söyledi.

Planlamalara göre 6. Kalkınma planının sonuna kadar İran’ın yıllık gaz ihracatı yıllık 80 milyar metre küp olacaktır ve İran bu miktardan 50 milyar metre küpünü komşu ülkelere ihraç etmek istiyordur.

Halı hazırda Türkiye günlük 30 milyon metre küp gaz alımı ile İran’ın en büyük doğalgaz müşterisidir.

İran’ın Bağdat’a doğalgaz hattı kullanılmaktadır ve Basra’ya doğalgaz hattının kullanımına başlamasıyla Irak günlük 40 milyon metre küp alım ile İran’ın en büyük müşterisi konumuna gelecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.