İran’ın Londra elçiliği yarın açılıyor

  • 22 Ağustos 2015
  • 841 kez görüntülendi.
İran’ın Londra elçiliği yarın açılıyor

İran İslam Cumhuriyetinin Londra elçiliği yarın İran ve İngiltere dışişleri bakanlığı üst düzey yetkililerinin katılacağı özel bir törenle açılacak.

İRNA’nın bildirdiğine göre İran’ın Londra büyük elçiliğinin açılma törenine İran’ın İngiltere’deki mukim olmayan elçisi, İngiltere ve İran parlamentoları dostluk grupları üyeleri İngiltere’de faaliyet gösteren İran kurumları başkanları ve İranlı ve İngiliz diğer birçok konuk katılacak.

İran’ın Londra’daki elçiliğinin açılmasıyla eş zamanlı olarak İngiltere’nin Tahran elçiliği de açılacaktır. Tahran’daki töreni İngiltere dışişleri bakanı Philip Hammond’un da katılacağı açıklandı.

2011 yılında İngiltere’nin İran ile ilgili izlediği yanlış ve düşmanca siyasetleri protesto amacıyla bir grup öğrencinin Tahran’da İngiltere elçilik binasını ele geçirmesi ardından İngiltere’nin Tahran elçiliği kapanmış, ancak iki ülke elçiliklerinin kapatılması iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kesilmesine neden olmamış ve ilişkiler konsolosluk düzeyinde ve gayri mukim elçilerin belirlenmesi suretiyle devam etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.