İran’ın Lübnan büyükelçisi: İran İslam ülkelerine dostluk elini uzatıyor

  • 03 Haziran 2017
  • 1.146 kez görüntülendi.
İran’ın Lübnan büyükelçisi: İran İslam ülkelerine dostluk elini uzatıyor

İran İslam Cumhuriyetinin Lübnan büyükelçisi Muhammed Fethali, İran’ın, İslam Cumhuriyetinin kurucusu rahmetli İmam Humeyni’nin yolu doğrultusunda ve de İslam inkılabının şimdiki rehberinin buyrukları çerçevesinde, Arap ve İslam ülkelerine, kardeşlik, muhabbet ve dostluk elini uzattığını söyledi.

Beyrut’ta İmam Humeyni’nin 28. vefat yıldönümü münasebetiyle düzenlenen anma merasiminde konuşan İran büyükelçisi, İmam Humeyni’nin düşünce ve yolunun dünyanın mazlum milletlerinin zihinlerinde kök saldığını ve bunun da zalimlerin sultasından kurtulmak ve özgürlüğün simgesi olduğunu söyledi.

İran büyükelçisi, İmam Humeyni’nin (ra) İslam bayrağını eline aldığını ve İran milletini yabancıların esaretinden kurtararak onlara izzet ve kendilerine güvenmeyi verdiğini söyledi.

Fethali, açıklamasının devamında, İmam Humeyni’nin sulta altındaki milletlerin gönlünde ümitlerin kapısı olduğunu, zalimler ve müstekbir güçler tarafından dinin bastırıldığı ve inzivaya itildiği bir sırada dini ve ahlaki değerleri yeniden ihya ettiğini söyledi.

İran’ın Lübnan büyükelçisi, İran’ın İslam inkılabı bereketi sayesinde ve İmam Humeyni’nin öğretilerinden yararlanarak, yabancılara bağımlı bir ülke olmaktan bağımsız bir ülkeye ve hiç kimsenin ona dayatmada bulunamayacağı bir ülkeye dönüştüğünü söyledi.

İmam Humeyni’nin vefatının 28. yıldönümü dün Beyrut’ta İran büyükelçiliğinde düzenlenirken, merasime Lübnan hükümet ve ordu yetkilileri, kültür ve dini çevreler ile İmam Humeyni’nin düşüncelerinin aşıklarından çok sayıda insan katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.