İran’ın savunma ihtiyaçları ülke içinde üretiliyor

  • 24 Ağustos 2018
  • 1.419 kez görüntülendi.
İran’ın savunma ihtiyaçları ülke içinde üretiliyor

İran İslam Cumhuriyeti savunma Bakan yardımcısı, yerli uzmanların kabiliyetleri ile İran’ın tüm savunma ihtiyaçlarının ülke içinde üretildiğini belirtti.

İRNA’nın  bildirdiğine göre Tuğgeneral Said Şabaniyan  dün akşam Yezd ilinde,  yerli kapasiteleri dayanarak her türlü savunma ve askeri gereksinimlerin ülke içinde üretme gücüne sahip olduklarını ve dışa asla bağımlı olmadıklarını söyledi.
Savunma Bakanı denetlemeden sorumlu yardımcısı 8 yıllık kutsal savunma dönemine işaretle, ” o dönemde hiçbir ülke İslam Cumhuriyeti’ni en sade askeri malzemeleri bile satmaya hazır olmadığını,  fakat günümüzde savunma ürünlerini üretme alanında başarılı ülkeler arasında olduklarını”  söyledi.
Tuğgeneral Said Şabaniyan  Savunma Bakanlığı ile 5 bin endüstriyel ve bilgi tabanlı firmanın işbirliği yaptığına işaretle,  söz konusu şirketlerin ihtiyaca göre savunma teçhizatını ürettiğini söyledi.
İran savunma bakan yardımcısının belirttiğine göre, halihazırda İran  başta dost ve komşu ülkeler olmak üzere diğer ülkelerin bu alandaki ihtiyaçlarını da karşılayacak durumdadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.