İran’ın son füze saldırısında IŞİD’in 40 üst düzey yöneticisi öldürüldü

  • 03 Ekim 2018
  • 1.291 kez görüntülendi.
İran’ın son füze saldırısında IŞİD’in 40 üst düzey yöneticisi öldürüldü

İran devrim muhafızları uzay hava güçleri komutanı tuğgeneral Emir Ali Hacizade, Suriye’de Fırat’ın doğusunda IŞİD liderlerinin merkezine düzenlenen son füze saldırısında en az 40 üst düzey IŞİD mensubu ve komutanın öldüğünü söyledi.

İranlı askeri yetkili, İran’ın sözkonusu füze saldırısının ayrıntıları hakkında yaptığı açıklamada, ”teröristlerin merkezine atılan bütün füzelerin hedeflerini vurduğunu’ söyledi.

Suriye’nin Elbu Kemal bölgesinde teröristlerin merkezine düzenlenen füze saldırısının çok kapsamlı olduğunu belirten Hacizade, bu saldırıda ilk kez bomba yüklü SİHA’ların kullanıldığını söyledi.

Hacizade, Amerika’nın üslerinin sözkonusu teröristlerin merkezine yakın olmasına rağmen İran füzelerinin teröristlerin merkezini dakik olarak vurduğunu ve Amerika ve koalisyon güçlerinin bir zarar görmediğini ve bu gerçeği Amerikalıların da itiraf ettiğini söyledi.

İran devrim muhafızları ordusu, teröristlerin İran’ın Ahvaz kentinde bir askeri geçit törenine saldırısına misilleme olarak geçen pazartesi günü terör örgütü IŞİD’in merkezini karadan karaya balistik füzelerle hedef almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.