İranlı 550 hekimden BM’ye ABD yaptırımlarına tepki mektubu

  • 14 Nisan 2020
  • 906 kez görüntülendi.
İranlı 550 hekimden BM’ye ABD yaptırımlarına tepki mektubu

İranlı 550 hekim BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e yazdıkları mektupta Amerika devletinin İran milletine dayattığı yaptırımları sürdürmesine itiraz ettiler.

İranlı hekimler BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e hitaben yazdıkları mektupta şu ifadelere yer verdiler:

İran’da korona virüs salgınından kaynaklanan insani ve iktisadi zararlar yaptırımların yüzünden en üst düzeye çıkmıştır. Buna göre insanların sağlığını siyasi amaçların uğruna tehlikeye atmak illegal olmakla beraber barbarca bir uygulamadır. Korona virüs salgını ve kaygı verici sonuçlarına göre uluslararası camia milyonlarca İranlı vatandaşa zarar veren yaptırımlara karşı çıkmalıdır.

İranlı hekimler mektupta ayrıca BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten Amerika’yı İran’a dayattığı tek yanlı yaptırımları kaldırmaya zorlamak üzere kendisinin ve uluslararası camianın tüm kapasitelerini kullanmasını istediler.

Son günlerde İran ve dünyada korona virüs salgınından sonra başta Türkiye, Rusya, Çin ve Pakistan olmak üzere birçok ülkenin üst düzey yetkilileri Amerika’dan İran’a dayattığı illegal ve tek yanlı yaptırımları kaldırmasını istedi. Amerika’nın dayattığı bu yaptırımlar korona virüs salgını ile mücadele eden İran’ın gerekli ilaç ve tıbbi teçhizatı temin etmesine engel olurken, korona virüs hastalarının ölümüne sebebiyet veriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.