İranlı askeri yetkili: ABD’nin casus İHA’sı bir kaç kez uyarıldıktan sonra düşürüldü

  • 22 Haziran 2019
  • 778 kez görüntülendi.
İranlı askeri yetkili: ABD’nin casus İHA’sı bir kaç kez uyarıldıktan sonra düşürüldü

İran Hatemül Enbiya (S) Hava Güçleri Karargahı komutan vekili tümgeneral Kadir Rahimzade, ‘Amerika’nın uluslararası kanunları hiçe saymasının ve de yapılan bir kaç uyarıyı görmezden gelmesinin ABD casus İHA’sının düşürülmesinin başlıca sebebi olduğunu söyledi.

Tümgeneral Rahimzade, bugün yaptığı açıklamada, sözkonusu casus İHA’sının İran hava sahasını ve sınırlarını çiğnediğini belirterek sözkonusu İHA’nın vurulmadan önce bir kaç kez uyarıldığını fakat ABD’nin bu uyarıları hiçe saydığını söyledi.

Bu arada İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami de, ABD’ye ait İHA’nın düşürülmesinin ülke düşmanlarına yönelik net bir mesaj olduğunu söyledi.

Tümgeneral Selami, “Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri, sınırlarımızı ihlal ederek ulusal güvenliğimize kasteden düşmana ait casus uçağını indirdi.” dedi.

ABD’ye ait İHA’nın düşürülmesi olayının İran topraklarına saldıracak her türlü saldırgana verilmiş “net bir mesaj” olduğunu belirten Selami, “Sınırlar bizim kırmızı çizgimizdir. Onu geçen geri dönemeyecek ve yok olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Tümgeneral Selami, hiç bir ülkeyle savaşma niyetinde olmadıklarını fakat tüm güçleriyle sınırlarını savunduklarını duyurdu.

İran Devrim Muhafızları’na ait internet sitesinde yapılan açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Kuvvetleri tarafından Hürmüzgan eyaletine bağlı Kuhmubarek kenti sahilinde dün sabah saatlerinde ABD Hava Kuvvetleri’ne ait RQ-4 Global Hawk tipi İHA’nın vurularak düşürüldüğü duyurulmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.