İranlı basın mensupları ve diplomatları, Taliban heyeti görüştü

  • 20 Aralık 2022
  • 66 kez görüntülendi.
İranlı basın mensupları ve diplomatları, Taliban heyeti görüştü

Taliban Geçici Hükümeti Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı’nın bazı İranlı medya temsilcileri ve diplomatları ile görüştüğünü duyurdu.

Taliban Geçici Hükümeti Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan haberde, Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki, bazı İranlı medya temsilcileri ve diplomatları ile gerçekleştirdiği görüşmede Afganistan’ın mevcut durumunu ve gelişmelerini açıklayarak medya temsilcilerinden Afganistan ile ilgili gerçek görüntüleri dünyaya servis etmelerini istedi.
Emirhan Muttaki, Afganistan ve İran’ın birçok konuda ortak dinsel ve kültürel özelliklere sahip olduğunu belirterek; iki ülkenin ekonomik, transit ve tarım alanındaki işbirliğinin de önemli olduğunu vurguladı.
Taliban Geçici Hükümeti Dışişleri Bakanı, Afganistan’ın Asya’nın kalbi olduğunu belirterek; bu ülkedeki istikrar, güvenlik ve ekonomik gelişmenin tüm bölge yararına olacağını da vurguladı.
Afganistan Dışişleri Bakanlığının bildirisine göre; İranlı heyetin bu ziyaretten amacı bu ülkenin durumunu yakından izlemek ve gerçekleri yansıtmak için fırsat bulmaktır.
Bu heyet üyeleri arasında ise İran medyasını temsilen Tesnim Haber Ajansı Genel Müdürü Mecid Gulizade de bulunuyordu./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.