İranlı Muhabir, Halep’te Şehit Oldu

  • 13 Kasım 2016
  • 1.173 kez görüntülendi.
İranlı Muhabir, Halep’te Şehit Oldu

İRİB haber ajansı muhabiri, dün Haleb’in operasyonel bölgesinde şehit oldu.

İran Radyo ve Televizyon Kurumu İRİB’in Suriye’ye gönderdiği muhabir “Muhsin Hazai” Halep’te, teröristlerce kullanılan havan topu şarapnellerinin isabet etmesi sonucu şehit oldu.

İRİB haber ajansı için çalışan kameracı Tamir Sandık da, yaralanarak, tedavi altına alındı.

İRİB haber ekibi, Suriye’nin kuzeyinde yer alan Haleb’in batısındaki Menyan bölgesinde sahadaki gelişmeleri ve Suriye ordu güçlerinin ilerleyişini haberleştirmek için bölgede bulunurken teröristlerin saldırısına maruz kaldı.

İRİB genel müdürü Abdulali Ali-Askeri Suriye’nin Halep kentinde İRİB muhabiri Muhsin Hazai’nin şehit edilmesiyle ilgili yayınladığı mesajda, Hazai’nin şehadetini başta Halep olmak üzere Suriye halkının emperyalizm, tekfirci terörizm, cahil ve sapık akımlar karşısında mazlumiyetinin ravisi olarak niteledi.

İran sağlık bakanı Hasan Gazizade de, yayınladığı taziye mesajında, bu şehit için yüksek mertebeler temenni ederken, şehidin geride kalanları için Allah’tan sabır diledi.

Daha önce de İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, muhabir Muhsin Hazai’nin şehit olması münasebetiyle mesaj yayınlamış ve mesajında, ”bu cinayetin teröristlerin pis ellerinin Suriye’de ve bölge ülkelerinde medyaya karşı işledikleri ilk cinayet olmadığını” vurgulamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.