İranlı ziyaretçilerin Irak’taki kutsal kentlere ziyaretleri eşsiz biçimde arttı

  • 17 Haziran 2016
  • 668 kez görüntülendi.
İranlı ziyaretçilerin Irak’taki kutsal kentlere ziyaretleri eşsiz biçimde arttı

İran İslam cumhuriyeti hac ve ziyaret kurumu başkanı, İranlı ziyaretçilerin Irak’taki kutsal kentlere ziyaretlerinin eşsiz biçimde arttığını belirtti.

Irak hac ve ziyaret yetkilileri ile görüşmek için Irak’ta bulunan İran hac ve ziyaret kurumu başkanı Said Ohadi, dün akşam yaptığı açıklamada, bu yıl Arabistan yetkililerin sabotajları ile İranlı hacı adayların engellenmesi ardından, İranlı ziyaretçilerin daha çok Irak’taki kutsal kentleri ziyarete yöneldiklerini, ziyaretçi sayının ise bu yıl %100 artacağının tahmin edildiğini belirtti.

Ohadi ayrıca Riyad yöneticilerinin İranlı hacı adaylarının kutsal Mekke ve Medine’ye gitmelerini engelleme çalışmalarına da işaretle, İran’ın 5 aylık çalışmaları ve Arabistan hac bakanlığı ile iki tur görüşmelere rağmen, Riyad yetkililerinin dar görüşü sayesinde İranlı hacıların bu yıl şer’i görevlerini yerine getiremediklerini belirtti.

Ohadi ayrıca Irak hac ve ziyaret yüksek heyeti başkanı Halid Atiye ile yaptığı görüşmeye değinerek, Irak ordusu ve gönüllü Haşduşabi halk güçlerinin tekfirci IŞİD teröristlerine karşı zaferleri ardından Irak kutsal kentlerinde güvenliğin tamamen sağlandığını, bu yüzden Irak’a giden İranlı ziyaretçilerin sayısını %100 arttırmak için planlar yapıldığını söyledi.

İran hac ve ziyaret kurumu başkanı Said Ohadi, ayrıca bu yıl Hüseyni Erbain törenlerine de işaretle, törenlere bu yıl katılacak İranlı ziyaretçi sayının 2 milyona ulaşacağının tahmin edildiğini ifade etti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.