İrec Mescidi: İran’ın Iraklı bütün etniklerle güzel ilişkileri var

  • 13 Mart 2018
  • 1.295 kez görüntülendi.
İrec Mescidi: İran’ın Iraklı bütün etniklerle güzel ilişkileri var

İran’ın Irak büyükelçisi İrec Mescidi, dün Bağdat’ta Iraklı Feyli kürtlerden bir grupla görüşmesinde, İran’ın Irak’taki bütün etnik ve mezheplerle iyi bir ilişkisinin olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, İrec Mescidi, devrik Baas rejiminde Iraklı Feyli kürtlere yapılan zulüm ve baskıya değinerek, Feyli Kürtlerinin bir taraftan Irak’ın asıl etniklerinden ve diğer yandan Şia olduklarını belirterek,  Saddam döneminde bundan dolayı Feyli kürtlerinin  büyük baskı ve zorbalıklara maruz kaldıklarını  söyledi.

Irak Feyli Kürtleri koalisyonu başkanı Esedullah Feyli de, sözkonusu görüşmede, İran’ın Irak’a yönelik olumlu  tutumlarını överken, Irak halkının hiç bir zaman İran’ın özellikle de terör örgütü IŞİD’le mücadelesi ve diğer alanlarda Irak’a yaptığı yardımlarını unutmayacağını söyledi.

Esedullah Feyli, devrik Saddam döneminde Feyli Kürtlerinden binlercesinin sudan bahanelerle İran’a ve başka yerlere sürgün edildiklerini  ve onların gençlerinin de  cezaevlerine atıldığını ve öldürüldüklerini söyledi.

Irak’ın daha çok Vasat ve Diyale kentlerinde bulunan  Iraklı Feyli Kürtlerinin nüfusunun 500 binden fazla olduğu tahmin ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.