Irkçı İsrail güçlerinin saldırısında 2 Filistinli şehit oldu

  • 28 Temmuz 2018
  • 1.363 kez görüntülendi.
Irkçı İsrail güçlerinin saldırısında 2 Filistinli şehit oldu

Terör rejimi İsrail güçlerinin Gazze Şeridi sınırındaki “Büyük Dönüş Yürüyüşü” etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen barışçıl gösterilere müdahalesinde biri çocuk 2 kişi şehit oldu, 90’ı gerçek mermiyle olmak üzere 246 Filistinli yaralandı.

ABD destekli ırkçı İsrail’in Filistinli barışçıl göstericilere yönelik sert müdahalesi devam ediyor.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail askerleri Gazze’nin doğu sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Han Yunus’un doğu sınırında ırkçı rejim İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Gazi Ebu Mustafa (43), Refah kentinin doğusunda ise 14 yaşındaki Mecdi es-Satari başlarından vurularak şehit edildi.

Irkçı rejim İsrail askerlerinin söz konusu müdahalesinde 90’ı gerçek mermi ile olmak üzere toplam 246 kişinin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, yaralılardan 19’unun çocuk, 10’unun kadın, 4’ünün sağlık ekiplerinden 1’inin ise gazeteci olduğu ifade edildi.

Açıklamada yaralılardan 11’inin durumunun ise ağır olduğu kaydedildi.

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın orta kesiminde yer alan Kuber beldesinde bir Filistinliye ateş açarak ağır yaraladığı belirtildi.

Filistinliler, Toprak Günü’nün 42. yılı nedeniyle 30 Mart’tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’nin işgal edilen filistin toprakları sınırında “Büyük Dönüş Yürüyüşü” adı altında barışçıl eylemler düzenliyor. Bu yürüyüşleri kana bulayan ırkçı İsrail askerlerinin saldırılarında 30 Mart’tan bu yana en az 154 Filistinli şehit oldu, 16 binden fazla Filistinli de yaralandı.

İsrail askerleri ise “sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006’dan beri Gazze’ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını” talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.