Irkçı rejim İsrail’den Filistin kanalı Al-Quds’e yayın yasağı

  • 10 Temmuz 2018
  • 1.463 kez görüntülendi.
Irkçı rejim İsrail’den Filistin kanalı Al-Quds’e yayın yasağı

Terör rejimi İsrail savaş bakanı Avigdor Liberman, Lübnan merkezli Filistin kanalı Al-Quds’ün işgal altındaki Filistin topraklarında (İsrail) faaliyet göstermesini yasakladı.

Terör rejimi İsrail savaş bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bakan Avigdor Lieberman’ın 3 Temmuz’da aldığı karara istinaden, İsrail’in sözde terörle mücadele yasası gereği Al-Quds TV’nin ülkedeki çalışmalarının yasaklandığı belirtildi.

Kudüs başta olmak üzere, abluka altındaki Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria’da ofisleri bulunan Al-Quds TV, Filistinlilerin yaşadığı bölgelerdeki gelişmeleri muhabirleri aracılığıyla anlık olarak ekranlarına taşıyordu.

Al-Quds TV, diasporadaki Filistinli iş adamları ve önde gelen şahsiyetler tarafından 2008’de Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta kurulmuştu.

Al-Qods TV ofisi müdürü İmad El’Efrenci, yaptığı açıklamada, bu kanalın terör rejimi İsrail’in Filistin halkına yönelik insan hakları ihlallerini ortaya çıkardığını ve bu durumun terör rejimi İsrail’i kaygılandırdığını söyledi.

Bu arada Filistinli Gazeteciler Encümeni de, terör rejimi İsrail’in bu girişimini kınadı ve yayınladığı bildiriyle, ”bu girişimin terör rejimi İsrail’in gerçekleri gizlemeye yönelik bir eylem’ olduğunu bildirdi.

Terör rejimi bir süre önce de, Filistin El’Yevm, el’Aksa kanalları ile bazı radyo kanallarını yasaklamış çok sayıda medya sahibi, muhabir ve basın mensubunu da tutuklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.