İsfahan eyalet valisi İngiliz büyükelçiyle görüşmekten sakındı

  • 07 Nisan 2017
  • 1.074 kez görüntülendi.
İsfahan eyalet valisi İngiliz büyükelçiyle görüşmekten sakındı

İran’ın İsfahan eyalet valisi, İngiltere başbakanının İran aleyhindeki son tutumu ve düşmanlığından dolayı İngiltere’nin Tahran büyükelçisiyle görüşmekten sakındı.

İRNA’nın haberine göre, İngiltere büyükelçiliği, Tahran’daki İngiliz büyükelçinin İsfehan eyalet valisi Resul Zergerpur ile görüşmek istediğini bildirdi.

İsfehan valisi de, İngiliz makamlarının İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde son  tutumlarının ilkesiz olduğunu bildirerek İngiltere başbakanının Fars körfezi ülkelerine yaptığı ziyaretteki İran aleyhindeki açıklamalarını reddetti.

İngiliz başbakanı May, geçen çarşamba günü Arabistan’a yaptığı ziyarette, Suudi basınına verdiği demeçte,  Suudi rejiminin Yemen’e saldırısını destekleyerek, İran’ın dünya toplumunun çıkarları aleyhinde hareket ettiğini ve bölgenin sebat ve istikrarı aleyhinde olduğunu iddia etmiş ve ülkesinin, İran’ın bölge ülkelerine yönelik müdahalesi karşısında Fars körfezi ülkelerine desteğini açıklamıştı.

İngiliz başbakanı, ayrıca İran’ın  faaliyetlerinin bölgenin sebatsızlığına neden olduğunu iddia etmişti.

Bu arada İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, İngiliz başbakanının iddialarını reddederken, İngiltere’nin Yemen başta olmak üzere bölgede sivil insanların ölümüne neden olan silahları Suudi rejimi gibi ülkelere satmasını sert dille eleştirmiş ve kınamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.