İşgal altındaki Filistin topraklarında ırkçı İsrail bayrağı ateşe verildi

  • 03 Mayıs 2018
  • 1.163 kez görüntülendi.
İşgal altındaki Filistin topraklarında ırkçı İsrail bayrağı ateşe verildi

Haber kaynakları dün akşam verdikleri haberlerde, bir grup Ortodoks yahudinin işgal altındaki Kudüs’de düzenlenen Yahudilerin bayram töreninde ırkçı rejim İsrail bayrağını ateşe verdiklerini bildirdiler.

İRNA’nın haberine göre, işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudilerin küçük bir kısmını oluşturan Ortodoks yahudiler, terör rejimi İsrail bayrağını Kudüs’ün Mea Şerim bölgesinde ateşe verdiler.

Ortodoks yahudiler, terör rejiminin zorunlu askerlik hizmetini reddediyorlar ve bu zamana kadar bunu defalarca düzenledikleri gösterilerle protesto etmişlerdir.

Öte yandan Gazze Şeridi’ndeki Milli ve İslami Gruplar Takip Komitesi, 14 Mayıs günü okullar dahil tüm kurumların tatil edilmesi ve genel grev yapılması kararı aldıklarını açıkladı.

Komite, dün (2 Mayıs Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, grevden sadece Büyük Dönüş Yürüyüşü ve Ablukayı Kırma Yüksek Komitesi’nin ilan edeceği faaliyetlere katılacak kişileri taşıyacak araçların istisna tutulacağını söyledi.

Gruplar, 14 Mayıs’ta yapılması planlanan etkinlikler için dünden itibaren olağanüstü hal ilan ettiklerini belirterek, Amerika’nın elçiliğini Kudüs’e nakletme planına karşı koymaya hazırlandıklarını ifade etti.

Filistinli gruplar, ABD Büyükelçiliği’nin Tel Aviv’den Kudüs’e naklinin Filistin halkına savaş ilanı anlamına geldiğini bildirdi.

Filistinli gruplar, Batı Yaka’da ve 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlileri de 14 Mayıs günü caddelere ve sokaklara çıkmaya davet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.