İşgal askeri yargısı Hamas mensubu 4 esiri müebbet hapse mahkum etti

  • 01 Haziran 2022
  • 100 kez görüntülendi.
İşgal askeri yargısı Hamas mensubu 4 esiri müebbet hapse mahkum etti

İşgal rejiminin Ofer’deki askeri mahkemesi, dün (31 Mayıs Salı) verdiği kararla, Filistinli esirlerden dördünü, 2019 yılında Batı Şeria’nın güney kesiminde yer alan Beytlahim’in yakınlarında bir işgalci askeri öldürdükleri iddiasıyla müebbet hapse mahkum etti.

Siyonistlere ait Ceragem isimli bir haber sitesinin yayınladığı habere göre işgal rejiminin askeri mahkemesi Ahmed Asafire isimli bir esiri Beytlahim’in yakınındaki Migdal Oz yahudi yerleşim merkezi yakınında bir işgalci askeri öldürme işine karıştığı iddiasıyla, müebbet artı 25 yıl hapis ve bir buçuk milyon şekel (yaklaşık 7.5 milyon tl) para cezasına mahkum etti.

Söz konusu haber sitesinin Ahmed Asafire’nin, askeri öldüren Hamas mensubu hücrenin komutanı olduğunun iddia edildiği belirtildi.

Hücrenin içinde yer aldıkları iddia edilen Kasım Asafire’nin müebbet artı 40 yıl, Nusayr Asafire’nin de müebbet artı 20 yıl hapis cezasına mahkum edildiği ve bu kişilerin de askerin bıçaklanması eylemine bilfiil karıştıklarının iddia edildiği belirtildi.

Hücrenin dördüncü elemanı olduğu söylenen kişinin de, işbirliği yaparak askerin ölümüne yardımcı olmak suçlamasıyla 15 yıl hapis cezasına mahkum edildiği belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.