İşgal askerleri, bir Filistinli genci daha şehit etti

  • 14 Temmuz 2016
  • 802 kez görüntülendi.
İşgal askerleri, bir Filistinli genci daha şehit etti

Bir Filistinli genç daha işgal altındaki Kudüs’ün kuzey doğusunda yer alan bir kontrol noktası yakınında İsrail askerlerince hedef alınarak şehit edildi.

El-Aksa tv kanalının verdiği habere göre, işgal rejimi kaynakları, bu Filistinli gencin İsrail askerlerine aracı altına almaya çalıştığını iddia etti.

İsrail askerleri dün de işgal altındaki Kudüs’ün kuzeyinde bir Filistinli genci aynı iddiayla şehit etmişti.

Kudüs İntifadası’nın başından beri 220’den fazla Filistinli’nin işgal askerlerinin saldırılarında şehit olduğu biliniyor.

Öte yandan Siyonist yerleşimcilerden bir grup, bu sabah erken saatlerde işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan geçerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin bildirdiğine göre, baskına katılan yerleşimcilerden bazılarının Mescid-i Aksa’nın avlusunda ayin girişiminde bulunmasına Mescid-i Aksa cemaati ve ilim öğrencileri yüksek sesle tekbir getirerek tepki gösterdi.

Siyonist yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskınlara karşı direndikleri için işgal güçlerinin isimlerini kara listeye aldığı ve Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin vermediği kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa’nın kapıları önünde Kur’an-ı Kerim okuyarak oturma eylemini sürdürdükleri bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.