İşgal Belediyesi Kudüslü Aileyi Evini Kendi Elleriyle Yıkmaya Zorluyor

  • 20 Eylül 2018
  • 1.273 kez görüntülendi.
İşgal Belediyesi Kudüslü Aileyi Evini Kendi Elleriyle Yıkmaya Zorluyor

Kudüslü Fadi Şevamira’nın işgal belediyesi tarafından kentin kuzeyindeki Beyt Hanina beldesinde yer alan evini kendi elleriyle yıkmaya mecbur edildiği bildirildi.

Şevamira, dün (19 Eylül Çarşamba)  işgal yönetiminin 2004 yılında bir evini yıktığını söyledi.

El-Eşkariyye Mahallesi’nde 2006 yılında yeni bir ev inşa ettiğini kaydeden Şevamira, eski eve küçük bir ek yaptığını ve işgal belediyesinin evini ruhsatsız inşa ettiği gerekçesiyle peşine düştüğünü açıkladı.

Anne babası, ailesi ve kardeşleriyle birlikte 14 kişinin 180 metrekarelik evde yaşadığını belirten Şevamira, evin bulunduğu arazinin kendi mülkü olduğunu fakat işgal yönetiminin bazen evin bir kısmının kendine ait olmayan arazi üzerine inşa edildiğini öne sürdüğünü ifade etti.

İşgal belediyesinin bir süre önce evi hakkında yıkım kararı aldığını ve bilinmeyen bir sebeple yıkım için gelmelerinin geciktiğini bildiren Şevamira, bu arada mahkemeden evin yıkılmaması kararı çıkarttığını söyledi.

Şevamira, işgal belediyesi ekiplerinin önceki gün evine baskın düzenleyerek eşine evlerinin eski ve yeni tüm bölümlerini kendi elleriyle yıkmaları gerektiğini bildirdiğini, yıkıma yarın başlayacağını ve başka evleri olmadığını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.