İşgal güçleri Batı Yaka ve Kudüs’te 30 kişiyi Gözaltına Aldı

  • 02 Eylül 2019
  • 550 kez görüntülendi.
İşgal güçleri Batı Yaka ve Kudüs’te 30 kişiyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (2 Eylül Pazartesi) erken saatlerde Batı Yaka ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği baskınlarda 30 kişiyi gözaltına aldı.

İsrail medya kaynakları, işgal ordusunun güvenlik güçlerince aranan kişileri gözaltına aldığını ve gözaltına alınanların sorguya çekilmek üzere güvenlik merkezlerine sevk edildiğini öne sürdü.

Batı Yaka’nın güneyindeki El-Halil vilayetinde işgal güçleri birçok eski esiri gözaltına aldı. El-Halil’de gözaltına alınanlar arasında Haras’tan eski esir Sair Halahile, Yatta’dan eski esir Yahya Salih El-Amur, Dura’dan eski esirler Haşim Er-Recub ve Muhammed Şahin ile El-Fevvar Kampı’ndan Ğassan Ebu Heşheş’in olduğu belirtildi.

İşgal güçlerinin El-Halil’de ayrıca Surif beldesinden eski esir Baha Yusuf Ar’ar’ı ve Beyt Ummer beldesinden Nedim İbrahim Sabarine’yi gözaltına aldığı kaydedildi.

İşgal güçleri Beytlahim’de de Mühenned Ceber Matahin ile eski esir Iyad Herimi’yi gözaltına aldı.

Bu sabah erken saatlerde Cenin’in güneyindeki Yabed beldesine baskın düzenleyen işgal güçlerinin Muhammed Amarine ve Vesim Amarine isimli gençleri gözaltına aldığı, baskın sırasında Filistinli gençlerin işgal güçlerini taşladığı bildirildi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Kalkiliya kentinde de Kefer Saba Mahallesi’ne baskın düzenleyerek Reşid İştivi ve Abdurrahman İştivi isimli gençleri gözaltına aldığını, gençlerin evlerinde arama yaptığını ifade etti.

Yerel kaynaklar ayrıca işgal güçlerinin Kudüs’e bağlı Ebu Dis beldesinde bir kişiyi ve El-İseviyye beldesinde de 7 genci gözaltına aldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.