İşgal Güçleri, Batı Yaka’da Düzenledikleri Baskınlarda 8 Filistinliyi Gözaltına Aldı.

  • 06 Nisan 2015
  • 671 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri, Batı Yaka’da Düzenledikleri Baskınlarda 8 Filistinliyi Gözaltına Aldı.

İşgal ordusu bu sabah (6 Nisan Pazartesi) erken saatlerde Batı Yaka’da birçok eve düzenlediği baskınlar sırasında sekiz kişiyi gözaltına aldı ve evlerde arama yaptı.

İşgal rejimi kaynakları, iç istihbarat teşkilatı “Şabak” tarafından arandıklarını iddia ettiği sekiz Filistinlinin işgal ordusunun operasyonlarıyla gözaltına alındığını, gözaltına alınanlardan 3 gencin Beytlahim’e bağlı Husan köyü sakinlerinden olduğunu, gençlerin Yahudi yerleşimcilerin araçlarına taş ve boş şişe attıkları gerekçesiyle gözaltına alındıklarını bildirdi.

Bu arada, Quds Press Haber Ajansı’nın Filistinli güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, onlarca Yahudi yerleşimci dün El-Halil kent merkezindeki Bi’r Es-Seba Caddesi’nde bulunan “Atnail’in Kabri” bölgesine baskın düzenledi. Yahudi yerleşimcilerin söz konusu bölgeyi Yahudi kültür mirasının bir parçası kabul ettikleri ve ayin yapmak için sık sık baskın düzenledikleri ifade edildi.

İşgal ordusunun ayrıca, El-Halil’e bağlı Surif ve Halhul beldelerine baskın düzenlediği ve caddelerinde işgal devriyelerinin dolaştığı, baskınlar sırasında gözaltına alınan olmadığı belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.