İşgal Güçleri Bu Sabah Batı Yaka’da Birçok Bölgeye Baskın Düzenledi

  • 29 Mayıs 2016
  • 906 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Bu Sabah Batı Yaka’da Birçok Bölgeye Baskın Düzenledi

İşgal güçleri bu sabah (29 Mayıs Pazar) erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine baskınlar düzenleyerek birçok kişiyi gözaltına aldı.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Nablus’un doğusundaki Asker Kampı’nda Es-Salah Apartmanı’na baskın düzenlediğini ve apartmanın altını üstüne getirdiğini söyledi.

Emced Es-Salah, işgal askerlerinin sabah erken saatlerde, kardeşleriyle birlikte yaşadığı apartmana geldiğini, apartman sakinlerinin dışarıya çıkarıldığını ve işgal askerlerinin binada yaptığı arama sırasında eşyalara zarar verdiğini ifade etti.

İşgal istihbaratı görevlisinin oğulları Muhammed ve Ahmed’in Havara’daki istihbarat merkezine ifade vermeye gitmesi için çağrı belgesi bıraktığını kaydeden Es-Salah, işgal istihbaratı görevlisinin işgal güçlerinin emirlerine boyun eğmemeleri halinde her iki günde bir evlerine baskın düzenleyerek eşyalara zarar vermekle tehdit ettiğini bildirdi.

Baskın sırasında işgal güçlerinin bina sakinlerini sokakta beklettiği ve çocukların tuvalete gitmelerine dahi izin vermediği belirtildi.

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında birçok kişiyi gözaltına aldığı, El-Bire kentinden Muhammed Hamdan isimli gencin ve Beytlahim’den de Muhammed Sevabite ve Ahmed Tagatıga isimli gençlerin gözaltına alındığının öğrenildiği açıklandı.

Bu arada, Beytlahim’in Es-Saff Caddesi’ne baskın düzenleyen işgal güçleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.