İşgal Güçleri El-Han El-Ahmer’de Filistinli Bir Kadın Aktivisti Gözaltına Aldı

  • 18 Ekim 2018
  • 1.169 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri El-Han El-Ahmer’de Filistinli Bir Kadın Aktivisti Gözaltına Aldı

İşgal güçleri dün (17 Ekim Çarşamba) Kudüs’ün doğusundaki El-Han El-Ahmer köyü sakinlerine destek veren Filistinli bir kadın aktivisti gözaltına aldı.
Quds Press Haber Ajansı’na konuşan aktivist Maruf Er-Rufai, Filistinli gençlerden ve aktivistlerden bir grubun köyde barışçıl bir şekilde slogan attıkları sırada işgal güçlerinin kendilerine saldırdığını söyledi.
Er-Rufai, işgal güçlerinin gençlerin ve aktivistlerin üzerine biber gazı sıktığını ve elektrikli cop kullandığını, gençleri ve aktivistleri darp edip iteklediğini bildirdi.
İşgal güçlerinin Ramallah’a bağlı Na’lin beldesi sakinlerinden 18 yaşındaki Ranin Umeyra isimli genç kızı gözaltına aldığını kaydeden Er-Rufai, işgal güçlerinin müdahalesi sırasında dört kişinin de yaralandığını ifade etti.
Er-Rufai, işgal güçlerinin gençleri ve aktivistleri darp etmesi sonucu yaralananların vücutlarında berelenmeler oluştuğunu ve işgal askerlerinin attıkları bombalardan çıkan yoğun gaz sebebiyle boğulma tehlikesi geçirdiklerini, durumlarının iyi olduğunu söyledi.
İşgal güçlerinin bugün sabah saatlerinden itibaren aktivistlerin El-Han El-Ahmer köyüne araçlarıyla gitmelerine izin vermediği ve aktivistlerin araçlarını durdurarak köye kadar yürüdükleri belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.