İşgal Güçleri El-Han El-Ahmer’de Toplanan Filistinlilere Saldırıp 3 Kişiyi Tutukladı

  • 14 Eylül 2018
  • 1.181 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri El-Han El-Ahmer’de Toplanan Filistinlilere Saldırıp 3 Kişiyi Tutukladı

El-Han El-Ahmer’in yollarını kapatmaya çalışan Siyonist işgal güçlerine ait buldozerlere karşı koymaya çalışan Filistinli gençlere saldıran işgal güçlerinin bazı gençleri darp ettikleri belirtildi.

Görgü şahitlerinin verdiği bilgiye göre, buldozerlerin yolları kapatmalarına engel olmaya çalışan Filistinli gençlerle bölgeye gelen yabancı uyruklu dayanışmacıları zor kullanarak dağıtmaya çalışan işgal güçleri, aralarında gazeteci, yaşlı ve sağlık çalışanlarının da olduğu birçok insanı darp ettiler.

Siyonist işgal güçleri, Filistinlilerin yanında yabancı aktivistlerin de El-Han El-Ahmer’e gelip evleri yıkılacak Filistinlilerle dayanışmalarını önlemek ve burada kılınacak Cuma namazına iştirak etmelerini engellemek için bölgeye gönderdikleri buldozerlerle ana caddeleri toprakla doldurdular.

Görgü şahitleri, yabancı aktivistlerle Filistinli gençlerin buldozerleri engellemeye çalıştıklarını belirterek, gençlere müdahale eden işgal güçlerinin bazı gençleri yaraladıklarını ve aralarında Fransız uyruklu bir kişinin de olduğu üç kişiyi gözaltına aldıklarını ifade ettiler.

Kaynaklar işgal güçlerinin, sağlık ekiplerinin yaralananlara müdahale etmelerini engellediklerini belirterek, sağlık ekiplerinin de saldırılardan nasibini aldıklarını kaydettiler.

Filistinli gençlerle yabancı aktivistler, işgal güçlerine ait buldozerlerin toprakla kapattıkları caddeleri daha sonra açmayı başardılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.