İşgal güçleri Filistinli balıkçılara ve çiftçilere ateş açtı

  • 05 Nisan 2021
  • 337 kez görüntülendi.
İşgal güçleri Filistinli balıkçılara ve çiftçilere ateş açtı

İşgal güçleri bugün Gazze kenti açıklarında Filistinli balıkçı teknelerini hedef aldı ve Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda Filistinli çiftçilere taciz ateşi açtı.

Yerel kaynaklar, işgal donanmasına ait hücumbotların Gazze kentinin kuzeybatısındaki es-Sudaniyye bölgesinden yaklaşık üç mil açıkta avlanmakta olan Filistinli balıkçılara ateş açtığını ve tazyikli su sıktığını bildirdi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu teknelerden birinde maddi hasar meydana geldiğini, ölen ya da yaralanan olmadığını, balıkçıların avlanmayı bırakarak sahile geri dönmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Han Yunus’un doğusundaki sınır hattında ve gözetleme kulelerinde görevli işgal askerleri de kentin kuzeydoğusundaki Karara bölgesinin doğusunda Filistinli çiftçilere taciz ateşi açarak çiftçileri tarlalarından uzaklaştırdı.

Gazze Şeridi sınırlarına yakın bölgelerdeki arazilerde çalışan Filistinli çiftçileri taciz eden işgal güçleri Filistinli balıkçı teknelerine de ateş açarak ve tazyikli su sıkarak balıkçıları avlanmayı bırakıp sahile dönmeye zorluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.