İşgal güçleri Filistinli balıkçıların teknesini batırdı

  • 26 Mart 2021
  • 347 kez görüntülendi.
İşgal güçleri Filistinli balıkçıların teknesini batırdı

Siyonist işgal ordusuna bağlı deniz kuvvetleri, bugün Gazze Şeridi’nin Deyr Balah açıklarında balık avlayan Filistinli balıkçılara gerçek mermilerle ateş açıp teknelerini batırdı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail donanmasına ait askeri botlar, Deyr Balah’ın altı mil açıklarında avlanan balıkçı teknelerine ateş açıp tazyikli suyla bir tekneyi batırdı. Ayrıca balıkçıları bölgeyi terk etmeye ve kıyıya dönmeye zorladı.

İsrail, Temmuz 2014’te Gazze’ye düzenlediği son savaşın ardından Mısır gözetiminde sağlanan anlaşmada Filistinli balıkçıların denize açılma mesafesini 3 milden 6 mile çıkarmıştı. İsrail, bazen bu sınırı 3 mile kadar indiriyor.

Filistin ile İsrail arasında 1993’te imzalanan Oslo Antlaşması, Filistinli balıkçıların 20 mil sınırı içinde avlanmasını öngörüyor.

Filistinli yetkililer, İsrail deniz kuvvetlerinin balıkçıların çalışmalarını engellediğini, balık avlamalarına izin vermediğini ve hemen her gün teknelerine ateş ettiğini belirterek, bunu ateşkes anlaşmasının açık ihlali olarak kabul ediyor.

Diğer taraftan Filistin merkezli yayınlanan bir rapora göre, 2020 yılında İsrail güçleri, ambargo altındaki Gazze Şeridi’nde Filistinli balıkçılara yönelik 320 ihlal gerçekleştirdi.

Gazze’deki Tarımsal Faaliyet Komiteleri Birliği’ndeki Balıkçılar Komitesi sorumlusu Zekeriya Bekir, geçtiğimiz 2020 yılında İsrail donanması tarafından Gazze Şeridi açıklarında avlanan Filistinli balıkçılar hakkında 320 ihlalin kaydedildiğini bildirmişti. Bekir ayrıca, İsrail güçlerinin balıkçılara doğrudan ateş açtığını, teknelerini taciz ettiğini ya da onlara karşı tazyikli su kullandığını aktarmıştı.

Siyonist İsrail, son verilere göre 2 milyon 255 bin civarında Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ni 2006’dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor.

İsrail rejimi, Filistinli direniş gruplarıyla yaşanan gerilimleri gerekçe göstererek Gazze Şeridi’ndeki balıkçıların avlanma mesafesini sık sık düşürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.