İşgal Güçleri Gazze’de Direniş Hedeflerini Bombaladı

  • 28 Nisan 2018
  • 1.034 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Gazze’de Direniş Hedeflerini Bombaladı

Gazze’ye karşı saldırgan tutumunu sürdüren işgal güçleri Gazze’nin orta bölgesinde bulunun Deyr El-Belah’ta Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugaylarına ait bir noktaya hava saldırısı düzenlerken, daha önce de Gazze limanında Büyük Dönüş Yürüyüşü kapsamında faaliyet gösteren Özgürlük Teknelerine saldırdı.

Filistin tv muhabirine bilgi veren yerel kaynaklar, Siyonist işgal rejimine ait savaş uçaklarının Deyr El-Belah’ın batısında El-Kassam Tugaylarına ait bir noktaya 6 füze attıklarını belirterek, Gazze’nin birçok tarafından hissedilen saldırı ve patlamalarda can kaybının olmadığını ifade etti.

Diğer taraftan Siyonist işgal ordusu uçakları Gazze limanında Büyük Dönüş Yürüyüşü kapsamında dolaşma hakkını kullanmak isteyen Özgürlük Teknelerine hava saldırısı düzenledi.

Gazze Kuşatmasını Kırmak İçin Ulusal Girişim Heyeti yaptığı açıklamada, işgal uçaklarının Gazze halkının onurlu yaşama ve kuşatma olmadan dünyanın her tarafına gitme hakkını kullanmak isteyen bir grup öğrenci ile hastanın içinde bulunduğu iki tekneye saldırdığını, saldırıda can kaybının olmadığını kaydetti.

Açıklamada işgal güçlerinin bu saldırıyla Siyonistlerin Gazze’ye karşı insanlık dışı cinayetlerine devam ettiği, kuşatmayı kırmak için yükselen sesleri ve çağrıları terörüyle engellemeye çalıştığını net bir şekilde ortaya koyduğu hatırlatıldı.

Açıklamanın devamında, “Bu saldırı ve cinayetler işgalcinin ahlaki kriz yaşadığını gösteriyor. İşgalci uyguladığı toplu cezalandırma cinayetini gizlemek, hareket özgürlüğünü kısıtlamak, tedavi için seyahat hakkını ortadan kaldırmak istiyor. İşgalci bu cinayetlerle kuşatmaya karşı sonuna kadar direnme azmimizi kırabileceğini ve ısrarımızı ortadan kaldıracağını düşünüyorsa kesinlikle yanılıyor. Çünkü bugün biz kuşatmayı tamamıyla kaldırmak için karadan ve denizden faaliyetlerimizi sürdürme konusunda daha çok kararlı ve ısrarcıyız” denildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.