İşgal Güçleri Geçen Hafta 102 Filistinliyi Tutukladı

  • 30 Temmuz 2016
  • 773 kez görüntülendi.
İşgal Güçleri Geçen Hafta 102 Filistinliyi Tutukladı

“İnsan” Demokrasi ve İnsan Hakları Merkezi, işgal güçlerinin geçen hafta Batı Yaka, Kudüs ve Gazze’de aralarında 9 balıkçının da olduğu 102 kişiyi tutukladığını belirtti.

İnsan Merkezi’nin raporuna göre işgal güçleri geçen hafta Muhammed Fakih adındaki direnişçiyi şehit ederken, 49 kişiyi de yaraladı.

Rapora göre işgal güçleri geçen hafta 17 ev ve iş yerini yıkarken, 2016 yılının ilk yarısında toplamda 168 ev ve iş yerini yıkıp 384’ü çocuk olmak üzere 740 kişinin evsiz kalmasına neden oldu.

Diğer taraftan Siyonist işgal rejimi zindanlarında, idari hapis cezasını protesto etmek için açlık grevini sürdüren Filistinli esir Bilal Kayed’e destek için diğerler esirlerin başlattığı açlık grevi de devam ediyor.

Esirlere yönelik baskı ve onları temel haklardan mahrum bırakma sadece işgalciden gelmiyor. Kızılhaç örgütü de esirlere bir darbe vurdu. Kızılhaç örgütünün esir ailelerinin ziyaretlerini ayda iki defadan bir defaya indirmesine tepki gösteren esirler bir taraftan açlık grevi başlatırken, diğer taraftan Kızılhaç temsilcisiyle görüşmeme kararı aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.