İşgal Rejimi Devlet Denetçisinin Raporu Direniş Karşısındaki Yenilgiyi Tescilledi

  • 01 Mart 2017
  • 945 kez görüntülendi.
İşgal Rejimi Devlet Denetçisinin Raporu Direniş Karşısındaki Yenilgiyi Tescilledi

İşgal rejimi devlet denetçisi ve ombudsmanı Joseph Shapira tarafından hazırlanan 2014 yazında Gazze Şeridi’ne açılan savaşla ilgili rapor dün (28 Şubat Salı) resmi olarak açıklandı.

Raporun yayınlanmasıyla birlikte daha önce basına sızdırılan ve işgal yönetiminin siyasi ve askeri performansına yönelik eleştirilerin de doğru olduğu kesinleşti.

Yayınlanması aylarca geciken raporda, işgal rejiminin Gazze Şeridi’ne yönelik siyasi ve insani adımlar atarak savaşı başlamadan önce önleyebileceği belirtildi.

Raporun yayınlanmayan gizli bölümleri hariç yayınlanan 200 sayfasında savaştaki başarısızlıklara değinildi.

Raporda, Gazze Şeridi’nin yaşadığı sıkıntılarla ilgili raporlara rağmen işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ve savaş bakanının alternatif siyasi çözümler ortaya koymadıkları kaydedildi.

Raporda ayrıca ikilinin diğer kabine üyelerinden savaşla ve tünellerle ilgili bilgileri gizledikleri, işgal ordusunun tüneller konusunda tecrübesi olmadan savaşa girdiği ifade edildi.

İşgal ordusunun tünellerin oluşturduğu tehlikeyi yok edemediğini bildiren rapor, işgal istihbaratının başarısızlığına da işaret etti.

Şabak ve Mossad’a eleştiriler yöneltilen raporda, Hamas’ın askeri ve sivil liderleri ile Gazze Şeridi hakkında işgal istihbaratının elinde yeterli bilgi olmadığı öne sürüldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.