İşgal rejimi yine Filistinliler’e saldırdı

  • 06 Haziran 2022
  • 84 kez görüntülendi.
İşgal rejimi yine Filistinliler’e saldırdı

Siyonist rejim İsrail’in Filistinliler’e yönelik saldırıları devam ediyor. Dün işgalciler yine Filistinlilere saldırarak bazılarını gözaltına aldı.

Dün akşam saatlerinden itibaren İsrail işgal güçleri ve onların, görünüşte sivil kıyafetli, gerçekte otomatik silahlarla her yerde dehşet saçan gerilla güçleri niteliğindeki yahudi yerleşimciler tarafından Batı Şeria’nın değişik bölgelerinde ve Kudüs’te Filistinlilere yönelik baskınlar ve saldırılar düzenlendi. Filistinlilerden yaralananlar ve işgal güçleri tarafından esir edilenler oldu.

Nablus’un doğusunda Beytu Furik askeri kontrol noktasında Filistinli bir gencin işgal güçleri tarafından düzenlenen bir saldırıda yaralandığı haber verildi.

Yine dün akşam saatlerinde Mehola yahudi yerleşim merkezi yakınında yerleşimci çetelerin Filistinlilerin araçlarını taşladıkları haber verildi. Bu saldırı yüzünden bazı araçlarda maddi hasar meydana geldiği belirtildi.

Ayrıca El-Ağvar bölgesinde Filistinlilere ait bazı yerleşim alanlarına hem işgal güçleri hem de yerleşimci çeteler tarafından baskınlar düzenlendiği bilgisi verildi.

İşgal altındaki Kudüs’ün 1 nolu yolunda da yerleşimci çeteler Filistinlilerin araçlarına saldırdı ve bazı araçlarda maddi hasar meydana geldi.

İşgal güçleri tarafından özel olarak korunan bir başka yerleşimci çetesi de Ramallah yakınındaki Peygamber Salih köyüne baskın düzenledi. Köye girmeye çalışan çetelere köy ahalisi engel oldu. Bu sırada çeteler köylülere saldırdı ve bazı kişiler yaralandı.

İşgal güçlerinin dün akşam Eski Kudüs’te Babu Hitta civarında Filistinli bir genci ve bir genç kızı üzerlerine saldırıp darp ettikten sonra gözaltına aldıkları haber verildi.

Nefise Huvays isimli bir bayanı da bir hafta süreyle Mescidi Aksa’dan uzaklaştırdıkları bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.