İşgal Yönetimi Hedarim Yahudileri İçin Yeni Konutlar İnşa Etmeyi Planlıyor

  • 25 Temmuz 2016
  • 1.070 kez görüntülendi.
İşgal Yönetimi Hedarim Yahudileri İçin Yeni Konutlar İnşa Etmeyi Planlıyor

Ä°ÅŸgal rejimi medya kaynakları, Maliye Bakanı Moshe Kahlon baÅŸkanlığındaki Ä°skân Ä°ÅŸleri Kabinesi’nin Batı Yaka ve 1948’de iÅŸgal edilen topraklarda Ultra Ortodoks Hedarim Yahudilerinin yaÅŸadığı yerleÅŸkeleri geniÅŸletmeye hazırlandığını bildirdi.

Planın bir yandan Yahudi yerleÅŸimini geniÅŸletme politikasını güçlendirmeyi ve diÄŸer yandan da El-Celil ve En-Nakab’ın YahudileÅŸtirilmesini hızlandırmayı hedeflediÄŸi ifade edildi.

İşgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi dünkü (24 Temmuz Pazar) sayısında biri kuzey bölgesinde ve diğeri de güney bölgesinde olmak üzere iki yeni belde kurulmasının planlandığını yazdı.

İşgal rejiminin uzun vadede iki yeni belde kurmayı planlarken kısa ve orta vadede de Hedarim Yahudileri için bin yeni konut inşa edeceği belirtildi.

2014 yılı istatistiklerine göre iÅŸgal rejiminde yaklaşık 910 bin Hedarim Yahudisi yaÅŸadığı ve bunun da Ä°srail nüfusunun yüzde 11’ini teÅŸkil ettiÄŸi bildirildi.

Ä°srail’de ortalama nüfus artışı yüzde 1,8 iken bu oranın Hedarim Yahudileri arasında yüzde 5’e çıktığı ve 2034 yılında Ä°srail nüfusunun yüzde 17’sini teÅŸkil etmelerinin beklendiÄŸi kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.