İşgalci İsrail’den Gazze’ye topçu saldırısı

  • 08 Mart 2019
  • 1.365 kez görüntülendi.
İşgalci İsrail’den Gazze’ye topçu saldırısı

İşgal ordusu dün (7 Mart Perşembe) erken saatlerde Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus sahilinde liman yakınlarına bir dizi hava saldırısı düzenledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal ordusu insansız hava araçlarının Han Yunus’un batısındaki liman çevresine bir füze attığını, daha sonra savaş uçaklarının da aynı bölgeye ikinci bir füze attığını, bölgede büyük patlama sesi duyulduğunu ve saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi.

İşgal ordusu savaş uçaklarının ilk saldırıdan yarım saat sonra aynı bölgeye iki kez daha saldırı düzenlediği ifade edildi.

İşgal ordusunun dört gündür arka arkaya Gazze Şeridi’ndeki direniş alanlarına hava saldırıları düzenlediği kaydedildi.

Bu arada, dün akşam Gazze kentinin doğusunda işgal güçlerinin gece gösterisine ateş açması sonucu yaralanan bir çocuk  şehit oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, 15 yaşındaki Seyfeddin Imad Ebu Zeyd’in aldığı yaranın etkisiyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

İşgal ordusu dün akşam saatlerinde Gazze Şeridi’nden işgal altındaki Filistin topraklarının güneyindeki Aşkol Yahudi Yerleşkesi’ne iki füze atıldığını öne sürdü.

İşgal rejimi televizyonu, Gazze Şeridi sınırı yakınlarında kurulu Yahudi yerleşkelerinde siren seslerinin duyulduğunu bildirdi.

İşgal ordusu sözcüsü Ronen Manelis, Demir Kubbe füze savunma sisteminin Gazze Şeridi’nden atılan iki füzeyi havada imha ettiğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.