IŞİD lideri Ebubekir El-Bağdadi’ye ait olduğu söylenen yeni görüntüler ortaya çıktı

  • 30 Nisan 2019
  • 1.246 kez görüntülendi.
IŞİD lideri Ebubekir El-Bağdadi’ye ait olduğu söylenen yeni görüntüler ortaya çıktı

Terör örgütü IŞİD’in medya organı olarak bilinen ‘Al Furqan’, 5 yıl aradan sonra örgütün elebaşı Ebubekir El-Bağdadi’nin görüntülerini yayınladı.

Bağdadi’nin görüntülerde IŞİD saflarında savaşarak ölenleri ve Sri Lanka saldırısında yer alanları ‘selamladığı’ öğrenildi. Örgüte ait ‘raporları’ incelediği de görülen Bağdadi’nin, örgütün ‘Kafkas Vilayeti’ ilan ettiği bölgeye ait bir dosyayı incelemesi dikkat çekti.

Görüntülerde, tüfeğinin yanında otururken konuşan Bağdadi “İslam’ın ve halkının haç ve halkına karşı savaşı uzun bir savaş” diyor. IŞİD’in son kalesi Bağuz’daki (Suriye’nin doğusu) yenilgilerine ilişkin de konuşan Bağdadi, “Bağuz savaşı sona erdi ancak biz düşmana karşı amansız bir mücadele veriyoruz’ dedi.

Guardian’ın haberine göre görüntüler, IŞİD’in savaştaki yenilgisini kabul etmek ve Bağdadi’nin hâlâ hayatta olduğunu göstermek için tasarlandı.

Geçen yıl ağustos ayında Bağdadi’ye ait olduğu söylenen birkaç sesli mesaj yayınlamış ancak 5 yıldır hiçbir görüntünün olmaması Bağdadi’nin yaralanmış veya öldürülmüş olabileceği yönündeki iddiaları artırmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.