IŞİD teröristleri Musul’dan kaçan sivillere saldırıyor

  • 12 Kasım 2016
  • 960 kez görüntülendi.
IŞİD teröristleri Musul’dan kaçan sivillere saldırıyor

IŞİD’in operasyonun sürdüğü Irak’ın Musul kentinde sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı, kaçanlara da ateş açtığı belirtildi.

Irak ordusunun kentin merkezine ilerlemesiyle siviller IŞİD’den kaçmaya başladı. Musul operasyonun başlamasından bu yana 39 bin sivil kamplara göç ederken, önümüzdeki günlerde göç sayısının daha çok olacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili konuşan 38 yaşındaki Musullu Muhamed İssa, Musul’un Elireş mahallesinden zorlukla kaçtığını belirterek, şöyle konuştu:

“Musul’un doğusunda yer alan alan Elireş mahallesinde oturuyorduk. Bizim mahalle Şebek kürtleri ve Araplar çok vardı. Irak ordusu mahallemizi IŞİD’den almak için operasyon başlattı. Operasyon nedeniyle mahallemizde 4 gün boyunca şiddetli çatışmalar yaşandı. Roketler ve füzeler havada uçuşuyordu. IŞİD sürekli havan topları ve füzeler atıyordu. Sürekli bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları düzenliyordu. Geceleri hiç yatamıyorduk. IŞİD genelde gece, Irak ordusu ise gündüz saldırıyordu. Çatışmalar nedeniyle evlerimizden çıkamıyorduk. IŞİD sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyordu. Kentten kaçmamıza izin vermiyordu. Bize diyordu ki: ‘Siz de kentte kalın Irak ordusuna karşı savaşın.’ IŞİD mahallede bazı yerleri kaybedince kaçma fırsatı bulduk. Ancak kaçarken IŞİD bize ateş açtı. 200 civarında sivil kaçıyorduk. IŞİD’in sivillere ateş açması sonucu 6 sivil öldü 12 kişi de yaralandı.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.