İŞİD’e karşı savaşta Irak ve İran’ın işbirliği Arabistan’ı kızdırdı

  • 03 Haziran 2016
  • 847 kez görüntülendi.
İŞİD’e karşı savaşta Irak ve İran’ın işbirliği Arabistan’ı kızdırdı

Arabistan yetkilileriyle birlikte, Suudi basının da Irak ve İran’ın IŞID’a karşı savaşta işbirliğindan rahatsızlık duydukları belirtildi.

Suudi Arabistan’ın AKAZ gazetesi dünkü sayısında, Irak Başbakanı Haydar el İbadi’nin bu ülkenin hakimiyet ve idaresini İran’a bıraktığını iddia etti.

Bu habere göre, Irak Başbakanı Haydar El İbadi açıklamasında, terör örgütü IŞID’le Fellucedeki çatışmaların sadece Irak’ı ilgilendirdiğini ve tüm arap ülkelerinden Irak halkının hakimeyetine saygı göstermelerini, başta Felluce olmak üzere bu ülkenin iç işlerine müdahale etmemelerini istedi.

Irak’a bağlı bazı siyasetçilerin Akaz gazetesine yaptıkları açıklamada, Haydar El İbadi’nin arap ülkelerinden Felluce konusunda müdahale etmemeleri yönündeki isteğini eliştirdikleri belirtildi.

Irak halk güçleri komitesi başkan vekili Ebu Mehdi El Muhendis Sumeriye news’a yaptığı açıklamada, İranlı askeri müsteşarların Irak topraklarındaki varlığının Kudüs Ordusu Komutanı General Kasım Süleymani’nin komutasında, Bağdat hükümeti ve Haydar el İbadi’nin isteği doğrultusunda gerçekleştiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.