IŞİD’in Irak’ın Selahaddin eyaletindeki saldırı programı sonuçsuz kaldı

  • 03 Haziran 2019
  • 2.036 kez görüntülendi.
IŞİD’in Irak’ın Selahaddin eyaletindeki saldırı programı sonuçsuz kaldı

Iraklı güçler dün terör örgütü IŞİD’in bir üyesinin bomba yerleştirilmiş bir araçla Selahaddin eyaletini kana bulamaya çalışan programını etkisiz hale getirdi.

Tesnim haber ajansına göre, yakalanan IŞİD üyesi sorgulaması sırasında, bomba yüklü aracı Selahaddin eyaletine bağlı el’De’cil kentine sokmayı hedeflediğini ve bu kentte aracı infilak ettireceğini ama Iraklı güçlerce farkedilmesi sonucu programının başarısızlığa uğradığını söyledi.

Irak’ta terör örgünün yenilgiye uğraması sonucu  zaman zaman terör örgütü IŞİD üyelerine moral vermek için Irak’ın değişik yerlerinde  saldırılar düzenliyor.

IŞİD terör örgütü 2014 yılında Amerika ile Arap ve Batılı müttefiklerinin desteğinde Irak’a saldırmış ve Irak’da  çok önemli şehirleri işgaline geçirmiş ve akla hayale gelmedik cinayetler işlemişti.

Iraklı güçler İran İslam Cumhuriyetinin askeri danışmanlığı sayesinde  17 kasım 2017 tarihinde terör örgütünün son kalesi sayılan el’Anbar eyaletine bağlı  Rave kentinin kontrolünü ele geçirerek bu örgütün Irak üzerindeki sultasına kesin son vermişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.