İslam İşbirliği Teşkilatı Kudüs Ve Golan Tepelerini İşgal Altındaki Topraklar İlan Etti

  • 01 Haziran 2019
  • 1.634 kez görüntülendi.
İslam İşbirliği Teşkilatı Kudüs Ve Golan Tepelerini İşgal Altındaki Topraklar İlan Etti

İslam işbirliği teşkilatı İİT Mekke’de düzenlediği liderler zirvesini yayınladığı bildiri ile noktaladı. Bildiride Kudüs ve Golan tepeleri işgal altındaki Arap toprakları ilan edildi.

IRNA’nın haberine göre İslam işbirliği teşkilatı İİT bildiride, Kudüs’ü siyonist rejim İsrail’in başkenti olarak tanıyan her türlü illegal ve sorumsuz karar geçersiz olduğu vurgulandı.

İslam işbirliği teşkilatı İİT bildiride Kudüs’ten Filistin ülkesinin başkenti olarak söz ederek İİT Filistin milletinin kendi kaderini belirleme ve Kudüs başkentli bağımsız Filistin devletini kurma ve Filistinli mültecilerin anavatanına geri dönüş hakkında vurgu yaptı.

Bildiride ayrıca, Batı Asya bölgesinde barış ve güvenlik meselesi stratejik bir seçenek olduğu ve ancak İsrail rejimi 1967’de işgal ettiği başta Kudüs olmak üzere Filistin topraklarından tam olarak çekilmesi ile gerçekleşebileceği vurgulandı.

İslam işbirliği teşkilatı İİT Suriye’ye ait olan Golan tepelerini de işgal edilen Arap toprakları ilan etti ve Amerika devletinin Golan tepelerini İsrail’e ilhak etme kararı tanınmamasını istedi.

14 İslam işbirliği teşkilatı İİT liderler zirvesi üye ülkelerin bazı liderlerinin katılımı ile Cumartesi günü Mekke’de düzenlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.