Lübnan Hizbullahı: İslam Ümmeti İçin En Acı Şey, Suudilerin İsrail ile Anlaşmasıdır

  • 25 Aralık 2017
  • 1.548 kez görüntülendi.
Lübnan Hizbullahı: İslam Ümmeti İçin En Acı Şey, Suudilerin İsrail ile Anlaşmasıdır

Lübnan Hizbullah Hareketi Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı, Suudi Arabistan’ın politikalarının Kudüs ve Filistin’i destekleme yolundaki çabaların önünde bir engel olduğunu söyledi.

Lübnan Hizbullah Hareketi Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Nebil Kavuk şu açıklamalarda bulundu: ‘Arabistan’ın politikaları, Arap ülkelerinin Kudüs ve Filistin’e yardım etme konusundaki çabaları ve birlikleri önünde büyük bir engel sayılmaktadır.

Arap ve İslam ümmeti için en acı şey, Suudilerin İsrail ile uzlaşı hançeridir. Bu çok acıdır ve bu, onura ve Kudüs’e saplanan bir hançer sayılmaktadır. 2017 yılında insanlığa karşı tehdit oluşturan ve en suçlu ülkeyi araştırdık ve bu ülkenin Yemen’i kuşatmaya ve bu ülke halkını öldürmeye devam eden ülke olduğunu anladık. Açlık tehlikesi altında, olan 15 milyon Müslüman Arap’tan, kolera hastalığına yakalanmış bir milyon kişiden ve Suudi savaş uçaklarının saldırısında şehit olan binlerce çocuktan bahsediyoruz. İslam ve Hadimu’l-Harameyn eş-Şerifeyn adı altında Yemen halkına karşı yürütülen bu savaş gerçekten de Muhammed-i bir İslam mı? Bu İslam ılımlı bir İslam mı? İslam bizi Trump ve İsrail ile dostluğa ve fakirlere, mustazaflara ve Yemen halkına karşı eylemde bulunmaya mı davet ediyor?

Hizbullah’ın bugün, ilk aşamada Filistin’e destek olmak üzere, Kudüs ve Filistin ve onların onur ve haysiyeti karşısında ciddi bir sorumluluğu vardır. İslam ümmeti, Filistin’i aşağılayan ve Filistin’e destek olan olmak üzere iki eksene ayrılmıştır ve Hizbullah Filistin’e destek olanların ekseninde olacaktır. Biz Filistin halkının ve Kudüs’ün onurunu aşağılamayacağız ve herhangi bir yardımda bulunmaktan kaçınmayacağız. Irak, Suriye ve El-Kalamun’daki zaferlerin tamamı, İsrail ile karşı karşıya gelmek için direnişin gücünü arttırma doğrultusundadır.’

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Jupiter dedi ki:

    Kader yaşanır

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.