İslamabad, ABD’nin İran yaptırımlarına karşı direnmelidir

  • 30 Ekim 2018
  • 1.653 kez görüntülendi.
İslamabad, ABD’nin İran yaptırımlarına karşı direnmelidir

Bazı ülkelerin İran petrolüne ihtiyacı olduğunu belirten Durrani, ‘Daha önceki yaptırım döneminde Çin, Güney Kore, Japonya ve Hindistan gibi ülkeler İran’dan petrol almaya devam ettiler. İran’ın yaptırımlar konusunda edindiği tecrübelerinden dolayı Trump’ın İran karşıtı yaptırımlarının etkili olmasına kuşku ile bakmak lazım’ diye yazdı.

Pakistan’ın geçmişte İran’la ticaret konusunda birçok fırsatı kaybettiğini yazan Pakistan’ın eski Tahran Büyükelçisi Durrani, ‘Kuşlusuz İran İslam Cumhuriyeti, Pakistan’ın komşusu ve bir müslüman ülke olarak Pakistan için çok faydalıdır. Türkiye bu fırsatı iyi değerlendirmiş ve ABD’ye karşı durarak İran’la ticari ilişkilerini kesmeyeceğini duyurmuştur’ diye kaleme aldı.

Pakistan’ın da Türkiye gibi ABD yaptırımlarına karşı koyması ve İran’la ticari ve ekonomik ilişkilerini geliştirmesi gerektiğinin altını çizden Durrani, İran’dan doğalgaz alımının Pakistan’ın enerji ihtiyacını giderebileceğini ve Pakistan’ın istemesi durumunda iki ülke arasındaki sınırın şimdiki güvensiz durumdan güvenlikli hale gelecebileceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.