İslami Cihad: Kudüs, Ebediyen Filistin’in Başkenti Olarak Kalacak

  • 06 Ekim 2019
  • 639 kez görüntülendi.
İslami Cihad: Kudüs, Ebediyen Filistin’in Başkenti Olarak Kalacak
 İslami Cihad Hareketi, kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Kudüs’ün Filistin’in ebedi başkenti olarak kalacağını belirterek, Filistin topraklarının işgal rejiminin pençesinden kurtarılana kadar direnişin devam edeceğini ifade etti.
Filistin el-Yevm haber merkezinin bildirdiğine göre, İslami Cihad Hareketi’ne bağlı Kudüs Tugayları yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Düşmanla yüzleşme denkleminde güvenli bir destek ve önemli bir unsur olmaya devam edeceğiz.”
Kudüs Tugayları, yapılan açıklamanın devamında; “Tutsakları işgalci rejimin hapishanelerinden kurtarmak, en büyük önceliğimizdir.” dedi.
Bununla beraber Filistinli vatandaşlar, İslami Cihad Hareketi’nin 32. kuruluş yıldönümü etkinliğine katılmak için Gazze’nin merkezindeki Filistin Meydanı’nda toplandılar.
Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Tarafından Yapılan Açıklamalar
Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nahale, hareketin kuruluşunun 32. yıldönümü vesilesiyle yaptığı konuşmada, İslami Cihad’ın kurucusu ve genel sekreteri şehit Fethi Şikaki’yi hayırla yad etti ve Siyonist rejim tarafından esir alınan mahkumların cesur mücadelesine değinerek, özgür bırakılana kadar mücadelenin devam edeceğini vurguladı.
Ziyad el-Nahale, esirler konusunda; “Esirleri asla yalnız bırakmayacağız ve düşman şunu bilmelidir ki; onların yaşamlarına herhangi bir zararın gelmesi durumunda Filistin halkına karşı savaş ilanı kabul edilecektir.” dedi.
İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri; “İslami Cihad, milletimizin uzun geçmişi boyunca direnişin temeli ve devrim kıvılcımlarının tutuşturucusu olduğuna inanmaktadır.” diye belirtti.
Ziyad el-Nahale, açıklamalarının devamında Batı Şeria’ya da değinerek şöyle dedi: “Batı Şeria, halkı ve evlatlarıyla birlikte işgal rejiminin asker ve yerleşimcileri ile karşı karşıya kalmaktadır ve aynı şekilde, direnişin bayrağı orada dalgalanacaktır.”
İslami Cihad Hareketi Lideri; “Düşman sadece bizi yenmek ve topraklarımızı ele geçirmek istiyor; bunun karşısında ise dünden daha iyi olma fırsatımız var.” dedi.
Ziyad el-Nahale, son olarak şöyle dedi: “İşgal altındaki milletler, on yıllar boyunca savaştılar ve sonunda özgürlüklerini elde ettiler. Biz de özgürlüğümüz için savaşmalıyız.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.