İslami Cihad Üyesi Esirler Nefha Cezaevi’nde Gerginliğin Sürdüğünü Bildirdi

  • 29 Temmuz 2015
  • 754 kez görüntülendi.
İslami Cihad Üyesi Esirler Nefha Cezaevi’nde Gerginliğin Sürdüğünü Bildirdi

İşgal rejimine ait Nefha Cezaevi’nde tutulan İslami Cihad Hareketi üyesi esirler, cezaevinde durumun hâlâ gergin olduğunu ve cezaevi idaresine bağlı güçlerin Pazartesi günü sabah erken saatlerde düzenlediği baskından bu yana tüm bölümlerin kapalı olduğunu söyledi.

İslami Cihad üyesi esirler, Mehcetu’l-Kudüs Müessesesi’ne gönderdikleri mektupta, cezaevi idaresinin ve işgal güçlerinin özellikle Gazze Şeridi sakini esirleri hedef aldığını ve esirlerden intikam aldığını bildirdi.

Cezaevi idaresinin ve “Metsada” güçlerinin Nefha Cezaevi’nin özellikle 10, 11 ve 13 nolu bölümlerine baskınlar düzenlediğini kaydeden esirler, bu bölümlerdeki esirlerin başka bölümlere nakledildiklerini söyledi.

Nefha Cezaevi’nde tutulan Filistinli esirlerin baskınları protesto amacıyla tüm bölümleri kapatarak kapılara ve demir parmaklıklara vurduklarını, yüksek sesle tekbir ve tehlil getirdiklerini bildiren esirler, “Metsada” güçlerinin 22 Ekim 2007’de En-Nakab Cezaevi’nde esir Muhammed El-Eşkar’ın şehit edilmesinden sorumlu olduğunu hatırlattı.

İslami Cihad üyesi esirler, Nefha Cezaevi’ndeki gerginliğin sona ermek üzere olduğu yönünde medyada yer alan haberleri de yalanladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.