İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani Suriye’de

  • 16 Şubat 2020
  • 2.356 kez görüntülendi.
İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani Suriye’de

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani Suriyeli yetkililerle görüşmelerde bulunmak üzere üst düzey parlamenter bir heyet başkanlığında bu ülkeye gitti.

Suriye’ye gitmeden önce gazetecilere açıklama yapan İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani, ziyaretinin amacını iki ülke parlamentoları arasında iş birliğini geliştirmek ve çeşitli konuları görüşmek şeklinde açıkladı.

Laricani, Suriye dost ve direniş ekseninde yer alan bir ülke olduğunu belirterek Batı Asya ülkeleri bölgeyi etkileyen krizlerin çözümünde iş birliği yapmaları gerektiğini kaydetti.

Laricani, bölgede yaşanan son gelişmeler önemli olduğunu, Suriye de son yıllarda direniş ekseninin hedeflerini en iyi biçimde takip ettiğini ortaya koyan bir ülke olduğunu vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti Suriye gibi önemli bir ülke ile birçok açıdan iş birliği yaptığını kaydeden Laricani, bölgede kurulan kumpaslara bakıldığında iki ülkenin daha yakın iş birliği ve istişarelerde bulunmaları gerektiği ortada olduğunu belirtti.

Laricani, Suriye ziyareti parlamento temelli bir ziyaret olduğunu ve bölgenin önemli konuları ele alınacağını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.