İsmail Heniyye: İşgalciye Karşı Kan ve Ateşle Yeni Bir Sayfa Açtık

  • 14 Aralık 2018
  • 1.359 kez görüntülendi.
İsmail Heniyye: İşgalciye Karşı Kan ve Ateşle Yeni Bir Sayfa Açtık

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Filistin halkının kahraman şehitlerinin kanlarını karşılıksız bırakmayacağını belirterek, işgalciye karşı ateş, kan ve barutla yeni bir sayfanın açıldığını söyledi.

Batı Yaka’da işgal güçlerinin saldırıları soncu dün şehit olan Eşref Nealive ve Salih El-Bergusi için Gazze’de kurulan taziye çadırlarını ziyaret eden Heniyye, “Halkımız şehitlerine vefalıdır. Bugün akan kanlar işgalciyi Filistin’den kovma ısrarımızı sadece artıracaktır. Filistin halkının işgale karşı koyma gücü vardır ve asla işgalcinin cinayetlerine teslim olmayacaktır” dedi.

Kahraman şehit kanlarının işgalciyi kovalamaya, Kudüs ve Mescidi Aksa’yı aydınlatacak bir ışık olmaya devam edeceğini belirten Heniyye, Batı Yaka ile Gazze’nin kucaklaştığını, kanın ve yürüyüşün bir olduğunu ortaya koyduğunu, halkın ise özgürlüğe kavuşma ve işgalciyi topraklarından kovma amacını gerçekleştireceğini ifade etti.

Siyonist işgal güçleri iki aydan fazla süredir peşinde olduğu ve Barkan eylemini yapmakla suçladığı Eşref Nealive ile 11 Siyonist’in yaralanmasıyla sonuçlanan Ofra eylemini yapmakla suçladığı Salih Ömer El-Bergusi’yi dün şehit etti.

İşgalcinin iki mücahidi şehit etmesinin üzerinden birkaç saat geçmeden Kudüs’ün kuzeyinde yer alan El-Bire şehrinin doğusuna düşen Gi’vat Asaf Yahudi Yerleşkesi yakınlarında işgal askerlerine yönelik yapılan direniş eyleminde iki Siyonist asker hayatını kaybetti, iki asker de yaralandı.

Diğer taraftan akşam saatlerinde işgal güçlerinin Filistinli bir iş adamını El-Bire kentinde infaz ettiği belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.