İsmail Heniyye: Nekbe’nin Yıldönümünü İsrail İçin Nekbe’ye Dönüştüreceğiz

  • 12 Mayıs 2018
  • 1.085 kez görüntülendi.
İsmail Heniyye: Nekbe’nin Yıldönümünü İsrail İçin Nekbe’ye Dönüştüreceğiz

İslamî  Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Filistinlilerin Nekbe’nin (işgalci İsrail’in kurulmasıyla meydana gelen büyük felaketin) yetmişinci yıldönümünü İsrail ve onun Siyonist projelerine karşı bir Nekbe’ye dönüştüreceğini söyledi.

Büyük Dönüş Yürüyüşü kapsamında dün Gazze’yi 1948 topraklarından ayıran dikenli tellerin arkasında gerçekleştirilen gösteriye katılarak bir konuşma yapan Hamas lideri Heniyye, Filistin halkının (Nekbe’nin yetmişinci yıldönümünde denk gelen) Pazartesi ve Salı günü Amerikan Başkanı ve İsrail’e, “Kudüs Arap ve İslam şehridir. Hiç kimse onun kimliğini değiştiremez” demek için tek bir insan gibi bir duruş sergileyeceğini söyledi.

30 Mart’ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün Siyonist işgal rejiminin kuruluş tarihi olan 14 ve 15 Mayıs’ta ‘Milyonluk Dönüş Yürüyüşü’ ismiyle büyük bir eyleme dönüşmesi bekleniyor.

Heniyye konuşmasında, “Bugün nöbet noktalarında, dönüş yürüyüşlerinde ve kuşatmayı kırma faaliyetlerinde ‘Direniş bizi birleştirdi, ilkeler bizi bir etti. İşgalciye karşı direniş bizi bir etti. Biz makam ve mevki peşinde değiliz’ demek için bulunuyoruz. 14 Mayıs’ın arifesinde büyük bir yürüyüş yapacağız. Lübnan’daki Filistinliler Filistin’in kuzey sınırına, Ürdün’dekiler Filistin’e açılan Kerem Ebu Salim Kapısı’na yürüyecek. Bugün dönüş çadırlarında Kudüs ve Mescidi Aksa’nın yol işaretlerini hazırlıyoruz. Bugün halkımız ve ümmetimiz için tarih yazıyoruz. Filistin direnişinin Gazze’de sahip olduğu imkanlar işgalci İsrail’i korkutuyor. Gazze kuşatmasının başladığı günlerde Kassam’ın elindeki füzelerin menzili 3 km idi. Sadece sınırdaki hedeflere ulaşıyordu. 2014 yılında Kassam’ın füzeleri Hayfa’ya ulaştı. Bugün sahip olduğu imkanlar ise işgalciyi korkutmakta, halkımıza da güven vermektedir” dedi.

Heniyye konuşmasında “11 yıldır bizi kuşatıyorlar. Bu süre içinde işgalciyi tanımamız ve silahı teslim etmemiz için üç savaş başlattılar. Ancak biz İsrail’i tanımayacağımızı, direnişin silahını teslim etmeyeceğimizi, aksine daha da geliştireceğimizi söyledik” ifadesini kullandı.

Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün yedinci cumasında dün bir kişi şehit oldu, bine yakın kişi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.