İsmail Heniyye: Ramazan’da Yürüyüşlerin Anasını Gerçekleştireceğiz ​

  • 26 Nisan 2018
  • 1.943 kez görüntülendi.
İsmail Heniyye: Ramazan’da Yürüyüşlerin Anasını Gerçekleştireceğiz ​

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, işgalcilere seslenerek Ramazan ayında “Yürüyüşlerin Anası”nı gerçekleştireceklerini söyledi.

Heniyye, “Ramazan ayı Büyük Dönüş Yürüyüşü kapsamında Filistin halkının işgale karşı yeni bir intifadasına şahit olacak” dedi ve bu kararın en üst düzeyde alındığını bildirdi.

Ramazan öncesi davetçilerin Gazze’de dün (25 Nisan Çarşamba)  düzenlenen konferansına katılan Heniyye, yürüyüşün dönemsel ve stratejik hedefleri olduğunu ifade etti.

Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün Filistin davasına yeniden itibar kazandırdığını ve mültecilerin dönüş hakkını hatırlattığını belirten Heniyye, yürüyüşün tüm komploları boşa çıkaracağını söyledi.

Ramazan ayının başlangıcı bu yıl Büyük Felaket (En-Nekbe)’nin yıldönümü olan 15 Mayıs’a denk geliyor.

Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirmek isteyenlere uyarı mesajı olduğunu kaydeden Heniyye, yürüyüşün hedeflerine ulaşıncaya kadar devam edeceğini ve Batı Yaka’ya da nakledileceğini açıkladı.

Heniyye, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Yüzyılın Anlaşması” projesine karşı verecekleri mücadeleye “Kararlılık Anlaşması” adını verdi.

Trump’ın kararı nedeniyle Filistin halkının, Arapların ve İslam ümmetinin, dünyanın özgür insanlarının büyük bir meydan okumayla karşı karşıya olduğunu ifade eden Heniyye, Filistin halkının oyunu bozacağına inandığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.