İsrail, Filistin topraklarını yutmaya çalışıyor

  • 08 Ağustos 2016
  • 759 kez görüntülendi.
İsrail, Filistin topraklarını yutmaya çalışıyor

Filistin Kurtuluş Örgütü, İsrail rejiminin Batı Yaka’daki Filistinlilere ait arazileri gasp ederek, bütün Filistin topraklarına elkoymaya çalıştığını bildirdi.

Filistin Kurtuluş Örgütü Filistin Topraklarını Savunma Dairesi tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Batı Yaka’nın merkezindeki Amona yerleşkesindeki yasa dışı yerleşimcilerin bu yerleşkenin etrafındaki Filistinlilere ait bir araziye taşıma projesinin tehlikeli sonuçları hakkında uyarıda bulundu.

Filistin Kurtuluş Örgütü, işgal rejimi İsrail’in bu plandan amacının daha fazla Filistin arazisini “yutmak” olduğunu belirtti.

Öte yandan,

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Burin ve Beyta beldelerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda biri ağır 13 Filistinli yaralandı. Çatışmalarda ayrıca bir işgal askerinin de yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılay Derneği, Nablus’un güneyindeki Burin ve Beyta beldelerinde çıkan çatışmalarda on üç kişinin yaralandığını, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu, üç yaralının hastanelere sevk edildiğini ve diğerlerine olay yerinde müdahalede bulunulduğunu açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin işgal güçlerinden edindiği bilgiye göre, Beyta beldesine baskın düzenleyen onlarca işgal askerine Filistinli gençler karşılık verdi.

İşgal güçlerinin Beyta beldesinde Ramiz Iyad Duveykat isimli genci gözaltına aldıktan sonra beldeden çekildiği ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.