İsrail Gazetesi: “Abbas Güvenlik Koordinasyonuna Son Vermeyecek”

  • 09 Mart 2015
  • 758 kez görüntülendi.
İsrail Gazetesi: “Abbas Güvenlik Koordinasyonuna Son Vermeyecek”

İşgal rejimi medya kaynakları, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Filistin Kurtuluş Örgütü Merkez Kurulu’nun tavsiye kararına uymayacağını ve işgal güçleriyle yapılan güvenlik işbirliğine son vermeyeceğini söyledi.

İşgal rejiminde yayınlanan “İsrail Bugün” gazetesi dünkü (8 Mart Pazar) sayısında, Filistin Başkanlık Divanı’ndan bir kaynağın “Abbas FKÖ Merkez Kurulu’nun güvenlik koordinasyonunu durdurma kararına uymayacak ve koordinasyonun sona erdirilmesi için talimat yayınlamayacak” dediğini aktardı.

Haberde, Filistinli kaynağın güvenlik koordinasyonunun Filistinliler için işgal rejimi için olduğundan geri kalmayacak şekilde önemli ve stratejik bir ulusal maslahat olduğunu, güvenlik koordinasyonuna son vermenin böyle bir adımdan yararlanacak işgal rejiminden çok Filistinlilere zarar vereceğini söylediği belirtildi.

FKÖ Merkez Kurulu, geçen hafta Ramallah’ta yapılan toplantılarının sonunda işgal rejiminin uluslararası kararları çiğnemesine misilleme olarak güvenlik koordinasyonuna son verme kararı almıştı.

FKÖ’nün en üst karar alma kurulu olan Merkez Kurulu, uluslararası hukuka göre işgal rejiminin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.