İsrail İstihbarat Bakanı: Arabistan ve BAE, İsrail ile İşbirliği Peşinde

  • 11 Temmuz 2020
  • 474 kez görüntülendi.
 İsrail İstihbarat Bakanı: Arabistan ve BAE, İsrail ile İşbirliği Peşinde
 İsrail İstihbarat Bakanı, rejimin bazı Arap ülkeleriyle ilişkilerinin ilerlediğini söyledi.
Siyonist İstihbarat Bakanı Eli Cohen Cuma günü yaptığı açıklamada, rejimin Arap ülkeleriyle ilişkilerinin Filistin meselesinden bağımsız olarak gelişmekte olduğunu söyledi.
Rusya el-Yevm haber ajansının bildirdiğine göre Eli Cohen, “Filistin meselesini çözmek için net bir ufkun olmadığı göz önüne alındığında, İsrail Arap devletleriyle ilişkilerini geliştireceğinden emindir ve bu ilişkilerin Filistinlilerle barış ya da barışın olmaması ile ilgisi yoktur.” iddiasında bulundu.
Siyonist yetkili bir kez daha Batı Asya bölgesindeki tek tehdit kaynağını “İran” olarak adlandırdı ve Arap ülkeleri liderlerinin İsrail teknolojisine hayran kaldıklarını belirtti.
Eli Cohen, “Gaz ve petrolün önemi azalıyor ve teknoloji zamanla giderek daha önemli hale geliyor, bu nedenle Suudi Arabistan ve BAE ve diğer ülkeler İsrail ile işbirliği yapmakla çok ilgileniyorlar ve bu her iki tarafın da çıkarınadır.” dedi.
Rejimin neden Corona salgını sonrasında Batı Şeria’yı işgal etme planını sürdürdüğü sorusuna ise İsrail İstihbarat Bakanı, “Tel Aviv, ABD başkanlık seçimi öncesindeki dönemi kullanmak istiyor; çünkü ABD’nin seçimden sonra planı destekleyip desteklemeyeceği belirsiz.” açıklamasında bulundu.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.