İsrail Likud Partisi Feda Eylemcilerinin İdamına İmkân Veren Yasa Tasarısı Hazırlıyor

  • 02 Ağustos 2017
  • 945 kez görüntülendi.
İsrail Likud Partisi Feda Eylemcilerinin İdamına İmkân Veren Yasa Tasarısı Hazırlıyor

İşgal rejimi parlamentosu Knesset’teki Likud Partisi üyesi milletvekilleri, ceza yasasının değişmesi ve Filistinlilerin idam edilebilmesine imkân verecek şekilde yeniden düzenlenmesi için yasa tasarısı sunmaya hazırlanıyor.

Israel Hayom gazetesinin ve işgal rejimi televizyonu 7’nci kanalının haberine göre, yasada “terörle mücadele”yi hedefleyen maddelerin olması ve İsraillilerin ölümüyle sonuçlanan eylemleri gerçekleştiren Filistinlilerin idamına imkân tanınması planlanıyor.

Likud Partisi üyesi milletvekili Nava Boker, yasa tasarısının terör saldırılarına ve düşmanca faaliyetlere son verecek, İsrail’i ve vatandaşlarını koruyacak caydırıcı cezalar içermesinin hedeflendiğini açıkladı.

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu ve savunma bakanı Avigdor Lieberman, İsraillileri öldüren Filistinlilerin idam edilmesi düşüncesini desteklediklerini açıklamışlardı.

Netanyahu ve Lieberman bu açıklamaları Halamiş Yahudi Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen ve üç yerleşimcinin ölümüne yol açan eylemin ardından yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.