İsrail, nükleer anlaşmanın iptali veya askıya alınmasına çalışıyor

  • 12 Eylül 2017
  • 1.166 kez görüntülendi.
İsrail, nükleer anlaşmanın iptali veya askıya alınmasına çalışıyor

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanının İran’ın bu anlaşmaya bağlı kaldığını bir kez daha açıklanmasının hemen ardından siyonist rejimin bir yetkilisi İsrail’in, KOEP’in iptali veya askıya alınması yönünde çaba sarf etmekte olduğunu bildirdi.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre İsrail İstihbarat Bakanı Israel Katz dün yaptığı açıklamada, siyonist rejim başbakanı Benyamin Netanyahu’nun, ABD başkanı Trump’a baskı yaparak, İran ile olan nükleer anlaşmayı iptal ettirmek istediğini bildirdi.

İsrail silah depolarında yüzlerce nükleer başlığın olmasına değinmeyen İsrail İstihbarat Bakanı Israel Katz, İran’ın nükleer programdan asıl amacının nükleer silah elde etmek olduğunu iddia etti.

İran ile 5+1 grubu arasındaki anlaşmanın İran aleyhindeki uluslararası yaptırımların azalmasına sebep olmasının kaygı verici olduğunu iddia eden siyonist rejim başbakanı, dünya toplumunun İran’ın nükleer faaliyetlerine itimat etmemeleri gerektiğini bildirdi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Müdürü Yukiya Amano dün, bir kez daha İran’ın nükleer anlaşma ile ilgili bütün yükümlülüklerini yerine getirdiğini açıkladı.

Kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP denen nükleer anlaşmanın uygulanmasından bu yana bu Amano’nun İran’ın nükleer faaliyetlerinde taahhütlerini yerine getirdiğini teyit eden 8. rapordur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.